Big Foton

Na ovom modulu se fotografija tretira kao umetnički medij, a posebna pažnja se usmerava na likovnost, inovativnost, vizuelizaciju ideje, usaglašavanje karaktera svih elemenata slike, estetiku, stil fotografskog izražavanja, celovitost proizvoda (projekat, reportaža, editorijal...) i reakciju publike-ciljne grupe-tržišta. Studenti se usmeravaju ka glavnim platformama za plasiranje svojih proizvoda: umetničke galerije i javni mediji (štampa, TV), bilo da rade samoinicijativno ili uslužno, po zadatku.

NASTAVNI PROGRAM

neguje dva pristupa: objektivni i subjektivni ili prema plasmanu tržišno-komercijalni i galerijski.

Predmeti: Kultura sećanja, Portret, Akt, Stock, Moda, Reklama, Priroda, Photoshop, Teorija forme, Estetika.

Elementi: likovna svojstva slike, rad u profesionalnom studiju, odlučujući trenutak, vizuelna komunikacija i profesionalno angažovanje na terenu.

Studenti prilagođavaju program sopstvenim potrebama izborom željenih termina koje organizator najavljuje (Mozaik sistem organizacije) i u saradnji sa mentorom izrađuju završne port-folie za osvajanje određenih nivoa/stepena. Ovaj Napredni modul osobito pogoduje:

· ljubiteljima umetnosti koji fotografiju doživljavaju kao pogodan umetnički medij za izražavanje vlastitih ideja, zapažanja, utisaka, stavova a izložbe umetničkih fotografija vide kao jedan od načina za plasiranje svojih radova.

· budućim profesionalcima koji žele u studiju da rade modne i reklamne kampanje kao i stock-fotografiju.

· onima koji planiraju da upišu neki umetnički fakultet.

Prijavljivanjem dobijate informator koji detaljnije opisuje kako ceo sistem funkcioniše.


DIPLOMA

Svaki student može dobiti potvrdu o pohađanoj nastavi Naprednog modula.

Diplome o završenim nivoima na osnovu kojih se dodeljuju zvanja Mediet, Kadet, Artist, Profesionalni fotograf i Master Class se izdaju po realizaciji port-folia u saradnji sa mentorima škole.


CENA

Studenti plaćaju termin po dolasku. U zavisnosti od sadržaja, cene variraju od 1.000 dinara po terminu (za snimanje na terenu), 1.500 dinara (predavanje, korektura radova), 2.000 dinara (snimanje u studiju sa modelom na temu fashion, beauty, stock, portret) do 4.000 dinara (snimanje akta u profesionalnom studiju sa modelom).


ŠTA DALJE?

Studenti se kao pridruženi članovi-saradnici Foton centra Beograd u alumni klubu mogu neograničeno razvijati i nakon dobijanja svih naših zvanja radeći umetničke projekte, poslove, biti izlagački aktivni, uz stručno savetovanje našeg tima.